Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Vloeistofdichte vloer

Brede toepassing vloeistofdichte vloer Er zijn ruimtes waar het verplichting is om een vloeistofdichte vloer aan te leggen. Er zijn tevens ruimtes waar die verplichting niet aanwezig is, maar waar het zeker wel wenselijk is dat voor een vloeistofdichte vloer wordt gekozen. De brede toepassing maakt dat Coatingvloer.nl allerlei verschillende …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Vloeistofdichte vloer

Een vloeistofdichte vloer van Coatingvloer.nl staat garant voor een optimale bodembescherming. Het is dus niet alleen een waterdichte vloer, maar een vloer die bestand is tegen alle vloeistoffen. Schadelijke stoffen die op de grond belanden, kunnen schade aanrichten, zoals olie of chemicaliën. Bovendien kunnen er bij het lekken van vloeistoffen lelijke plekken op de vloer ontstaan.

Bij de vloeistofdichte vloer die wij in verschillende variaties beschikbaar hebben, gebeurt dat niet. Deze laat namelijk geen vloeistof door en is bovendien hygiënisch door het naadloze karakter. Onze vloeren die desgewenst met holle plint uitgevoerd kunnen worden, zijn tevens geschikt om in aanmerking te komen voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening die voorheen de PVB-verklaring werd genoemd.

vloeistofdichte troffelvloer

Brede toepassing vloeistofdichte vloer

Er zijn ruimtes waar het verplichting is om een vloeistofdichte vloer aan te leggen. Er zijn tevens ruimtes waar die verplichting niet aanwezig is, maar waar het zeker wel wenselijk is dat voor een vloeistofdichte vloer wordt gekozen. De brede toepassing maakt dat Coatingvloer.nl allerlei verschillende projecten uitvoert in uiteenlopende branches. Onze vloeistofdichte vloerafwerking is onder meer bij uitstek geschikt voor garagebedrijvenchemische bedrijfsruimteshorecagelegenhedenESD-zoneswerkplaatsen, wasstraten en in vele andere soorten ruimtes. Extra voordeel is dat ons vloersysteem sterk is en zwaar belastbaar is op chemisch en mechanisch vlak.

Voordelen van onze vloeistofdichte vloer

Er zijn vele voordelen op te noemen als het gaat om de vloeistofdichte vloer van Coatingvloer.nl. Iedere situatie is weer anders en wij bieden de mogelijkheid van een afwerking op maat met keuze voor antislip, geluiddemping, antistatische afwerking en kleuropties. Er kan zelfs een bedrijfslogo in worden verwerkt net als belijning, kleurvakken, pictogrammen of een tekst. Verder geldt dat de volgende voordelen standaard van toepassing zijn op de vloeistofdichte vloeren die wij in het assortiment hebben, zoals:

  • Vloeistofdicht
  • Naadloos
  • Snel belastbaar
  • Hygiënisch
  • Chemisch en mechanisch belastbaar
  • Veilig en slijtvast
  • Betaalbare prijzen
  • Vele kleuropties

CUR 65: voldoen aan de eis van vloeistofdichte voorzieningen

Wij leggen uw vloeistofdichte vloer zo aan dat deze voldoet aan de eisen van CUR 65 voor vloeistofdichte voorzieningen. Deze vloer is bestand tegen schadelijke stoffen die vrij kunnen komen bij morsen of lekkages. De CUR/PBV 65 heeft betrekking op vloeistofdichte vloersystemen van beton en de beschermende lagen op betonconstructies. Deze voorschriften bevatten richtlijnen voor het ontwerp, de materialen, de aanleg en het herstel van vloeistofdichte voorzieningen. Wij volgen de praktische adviezen en regels nauwkeurig op, waardoor wij uw vloeistofdichte vloer geschikt maken voor mogelijke vloeistoflekkages. Met deze vloeistofdichte vloer heeft uw werkomgeving een sterke en vloeistofdichte ondergrond. Wij zorgen voor de vloer, zodat u zorgeloos kunt werken in uw pand. Haal het maximale uit uw vloer door deze vloeistofdicht te laten maken op basis van CUR 65.

Aanbrengen vloeistofdichte vloer

Op het moment dat de keuze voor een vloeistofdichte vloer is gemaakt, worden er uiteraard afspraken gemaakt voor de dag waarop de werkzaamheden zullen starten. Vooraf vindt er aan de zijde van Coatingvloer.nl eerst nog een projectbezoek plaats om de laatste details door te spreken. Vanaf begin tot eind vindt er trajectbegeleiding plaats en er worden altijd vaste stappen doorlopen bij het aanbrengen van een vloeistofdichte vloer. De werkwijze is in de basis uiteraard hetzelfde, maar de stappen kunnen variëren al naar gelang het type vloer waarvoor u heeft gekozen.

Prijzen van vloeistofdichte vloeren

De prijzen van vloeistofdichte vloeren lopen uiteen en dat komt doordat de oppervlakte en de materiaalkeuze daarin een rol spelen. Wij zijn uiteraard transparant en verstrekken graag een offerte op maat. Eerst meer lezen over prijzen voor u een offerte aanvraagt? Bekijk ons complete overzicht met gietvloer prijzen om een idee te krijgen over de prijs van een vloeistofdichte vloer.

Oppervlakte vloeistofdichte vloer

De oppervlakte van de ruimte speelt een grote rol en zelfs een belangrijke rol om in aanmerking te komen voor een korting op de m2 prijs van de vloeistofdichte vloer. De korting wordt gestapeld verstrekt en kan toenemen bij een toenemend oppervlak. Naast het schaalvoordeel van een groot vloeroppervlak, is het van belang om te weten dat ook voor extreem grote ruimtes vloeren volledig vloeistofdicht aangelegd kunnen worden. Ongeacht het formaat van vloer zorgen we voor een vloeistofdicht resultaat.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze is zeker ook een aspect dat meetelt als het gaat om het berekenen van de kosten van een vloeistofdichte vloer. Dat biedt meteen ook een voordeel, want zo kunt u tevens rekening houden met het projectbudget als het gaat om de keuze voor het materiaal.

Alle soorten vloeistofdichte vloeren

Epoxy: vloeistofdichte vloersystemen

Als het gaat om vloeistofdichte vloersystemen, welk materiaal is dan het meest geschikt? Tegenwoordig bestaan veel moderne gietvloeren uit verschillende soorten giethars, waaronder epoxy, polyurethaan en zelfs natuurlijke materialen. Elk materiaal heeft unieke kenmerken die bepalend zijn voor de eigenschappen van de vloer. Polyurethaan staat bekend om zijn lichte flexibiliteit, waardoor het gebruikelijk is voor woning- en kantoorvloeren. Daar tegenover staat epoxy, dat bekend is om zijn extreme hardheid. Dit maakt epoxyvloeren buitengewoon sterk en duurzaam, zelfs bij intensief gebruik. Kortom, als u op zoek bent naar een vloeistofdichte vloer van hoge kwaliteit, is een epoxyvloer de ideale keuze.

Vloercoatings voor snelle renovatie

In diverse industriële omgevingen valt de keuze vaak op vloercoatings, bestaande uit een enkele toplaag met een dikte van 0,2 tot 0,5 mm. Deze EP-coating brengen we aan op bestaande, vlakke vloeren. Voorafgaand aan het aanbrengen mengen we een basiscomponent hars met een vloeibare verharder, waardoor de veelzijdige kunsthars epoxy klaar is voor gebruik. Na uitharding ontstaat er een keiharde en vochtdichte laag. Dit type vloercoating is ideaal voor garages, industriële bedrijfshallen en andere bedrijfspanden, omdat ze bestand zijn tegen zware belasting. Uw epoxy vloercoating is daarom uitermate geschikt als vloeistofdichte vloer.

Epoxy Gietvloer voor vloeistofdichte en hygiënische omgevingen

De Epoxy Gietvloer staat niet alleen bekend om zijn vloeistofdichtheid, maar ook om zijn hygiënische eigenschappen. In bedrijven waar potentieel schadelijke stoffen kunnen lekken en de bodem kunnen vervuilen, is vloeistofdichtheid essentieel. Hoewel vloeistofdichtheid niet in elke branche een strikte eis is, speelt het voor velen een rol bij de keuze van een vloer. Vloeistofdichte vloeren zijn namelijk eenvoudig en snel schoon te maken. Daarnaast heeft epoxy een stofwerende eigenschap, waardoor uw Epoxy Gietvloer vrij blijft van stof. Bovendien voorkomt het naadloze oppervlak ophoping van vuil, waardoor de Epoxy Gietvloer bekend staat als bevorderend voor hygiëne. Uw Epoxy Gietvloer zorgt niet alleen voor een gezonde en schone werkomgeving, maar biedt ook een compleet vloeistofdicht vloersysteem.

Dunne vloersystemen van epoxy

Voor snelle renovaties bieden wij dunne vloercoatings van epoxy aan. Met een laagdikte van slechts 0,5 mm dienen deze coatings als krachtige toplagen. Het is belangrijk op te merken dat een vloercoating alleen geschikt is als toplaag voor uw nieuwe vloeistofdichte vloer als er al een sterke betonvloer als basis ligt. Voor complete vloersystemen raden wij de Epoxy Gietvloer aan, met een laagdikte tussen 2,0 mm en 6,0 mm. In de meeste gevallen zijn vloeren voor vloeistofdichte toepassingen uitgevoerd met een dikte van 2,0 tot 3,0 mm.

Veiligheid van vloeistofdichte vloeren

Een 100% vloeistofdichte vloer draagt bij aan een veilige leef- en werkomgeving. Hoe? Allereerst heeft een vloeistofdichte vloer gezondheidsvoordelen. Doordat onze gegoten vloeren geen vocht doorlaten kan er geen schimmelvorming onder het oppervlak van de vloer ontstaan. Bovendien is het oppervlak gemakkelijk te reinigen, wat ook bijdraagt aan een schone omgeving. Een tweede veiligheid verhogend kenmerk van de vloeistofdichte vloer is dat dit vloertype tevens brandvertragend werkt. Daardoor zijn vloeistofdichte vloeren geschikt voor woningen, scholen, werkplaatsen, garages, winkels en horecabedrijven.

Vloeistofdichte vloeren voor uw bedrijf

Bij Coatingvloer.nl vindt u het grootste aanbod gietvloeren voor bedrijven. Onze vloeistofdichte vloeren zijn naadloos, onderhoudsvrij en zeer aantrekkelijk geprijsd.

Een vloeistofdichte gietvloer is niet alleen erg praktisch, maar ook mooi. Door de vele opties in kleur, materiaal en afwerkingen zijn gietvloeren volledig aan te passen naar uw persoonlijke voorkeuren. Door de eindeloze mogelijkheden is er altijd een perfecte gietvloer voor uw garage of werkplaats!

Waterdichte vloer

Een waterdichte vloer is niet hetzelfde als een vloeistofdichte vloer. Waterdichte vloeren laten geen water door, maar kunnen mogelijk wel beschadigd raken door chemische vloeistoffen. In principe kunnen we iedere soort gietvloer waterdicht maken, maar niet ieder materiaal is geschikt voor een vloeistofdichte vloer. Daarom is het van belang dat u zich goed laat informeren over deze kwaliteiten in verschillende soorten vloeren. Wanneer u een vrijblijvende offerte opvraagt kunt u onder andere invullen voor welke toepassing u een vloer wil laten aanleggen. Denk bijvoorbeeld aan een garage, een inloopdouche of een bedrijfskeuken. Wilt u meer weten over de verschillen tussen vloeistofdichte vloeren en waterdichte vloeren? Neem contact op met een van onze gietvloeradviseurs.

Verklaring Vloeistofdichte Voorziening

Voorheen heette de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening anders, dit was de PBV-verklaring vloeistofdichte vloer. De naam is veranderd, maar het concept blijft hetzelfde. De VVV-verklaring is certificaat dat aantoont dat een vloeistofdichte vloer (of andere voorziening) aan de richtlijnen van de SIKB voldoet. Zo’n certificaat ontvangt u wanneer een erkende inspectie-instelling uw vloeistofdichte vloer goedkeurt. Na goedkeuring ontvangt u de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening in het inspectierapport van uw vloeistofdichte vloer. Over het algemeen is de verklaring zes jaar geldig. Bedrijven die met bodembedreigende vloeistoffen werken zijn vaak verplicht om een gekeurde vloeistofdichte vloer te hebben.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl treedt als leverancier van vloeistofdichte vloeren op in heel Nederland. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Offerte aanvraag?

U kunt voor meer informatie of advies vrijblijvend contact opnemen via 020-845265. Wij bieden tevens de mogelijkheid om via deze website online een offerte voor een vloeistofdichte vloer aan te vragen. Op afspraak kunt u onze showroom bezoeken, waar u kennis kunt maken met alle voordelen en eigenschappen van onze vloeistofdichte vloeren. Bovendien profiteert u dan direct van de expertise van Coatingvloer.nl en kunt u op een professioneel advies rekenen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.