Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een moderne en naadloze vloerafwerking. Maar wist u dat er verschillende soorten gietvloeren zijn, elk met hun eigen unieke eigenschappen? Constant innoveren maakt het gietvloer aanbod steeds gevarieerder, maar dat kan er ook voor zorgen dat u door de grondstoffen de gietvloer niet meer ziet. Daar kan dit overzicht van gietvloertypes bij helpen.

We kunnen gietvloeren in drie categorieën: gietvloeren op basis van kunsthars, op basis van cement en op basis van grind. Binnen iedere materiaalcategorie bestaan gietvloeren in allerlei soorten, maten en prijzen. Zo heeft u bijvoorbeeld de epoxy gietvloer, die bekend staat om zijn harde en sterke eigenschappen. Maar ook de polyurethaan gietvloer, die door de lichte elasticiteit zachter is en daardoor geschikt is voor onder andere de woonkamer en slaapkamer. Daardoor kunt u een gietvloer zo stijlen en ontwerpen dat we precies de juiste gietvloer voor uw situatie maken. Dat geldt voor particuliere woonhuizen, maar ook voor kantoren en industriële bedrijfshallen.

Door te kiezen voor de juiste soort gietvloer kunt u een unieke uitstraling aan uw interieur geven, aansluitend bij uw persoonlijke wensen en smaak.

soorten gietvloeren

Soorten gietvloeren van kunsthars

Deze groep gietvloeren hebben een aantal eigenschappen gemeen, waaronder dus het type materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Het zijn allemaal soorten gietvloeren van een kunsthars. Coatingvloer.nl maakt kunsthars gietvloeren van:

  • Polyurethaan
  • Epoxy hars
  • Acrylaat
  • Polyurea hars

Polyurethaan: PU Gietvloer Green Line

Gietvloeren van polyurethaan, oftewel PU, zijn de favoriet voor woningen. De PU Gietvloer Green Line is een hoge kwaliteit gietvloer volledig van polyurethaan kunsthars. Dit materiaal staat bekend om de relatief flexibele eigenschappen, waardoor het enerzijds sterk is en anderzijds comfortabel aanvoelt. Daarbij hebben we onze gietvloer van PU ontwikkelt als een duurzame en milieuvriendelijke vloer.

Epoxyhars: epoxyvloeren en vloercoatings

De industriële sector maakt veel gebruik van epoxy gietvloeren en EP vloercoatings voor bedrijfspanden, omdat dit type vloer extreem bestand is tegen zware mechanische of chemische belasting. Het is dus geen probleem om met zware voertuigen over gietvloeren op epoxy basis te rijden. Epoxy is ook niet gevoelig voor olie, brandstof en andere bijtende stoffen. Epoxyvloeren zijn sterke gietvloeren die jaren meegaan.

MMA vloer van acrylaat

MMA staat voor Methyl Meth Acrylaat en dit is een kunststof met bijzondere kwaliteiten. Naast de met epoxy vergelijkbare eigenschappen heeft de MMA gietvloer nog een groot voordeel en dat is de zeer korte uithardtijd. Met gegarandeerd maximaal twee uur is de vloer volledig uitgehard en klaar voor gebruik. Deze vloer is dus ideaal als u uw werkzaamheden niet te lang wil onderbreken.

Polyurea gietvloeren

Net als de MMA gietvloer staan polyurea gietvloeren bekend om hun korte uithardtijd. Daarnaast voldoen polyurea gietvloeren aan HACCP normen en zijn ze ook geschikt is voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening. Daarom brengen we polyurea gietvloeren vaak aan in keukens, maar ook als de omgevingsvergunning eisen aan de vloer stelt.

Voordelen van epoxy gietvloeren

Een van de meest populaire soorten gietvloeren is de epoxy gietvloer. Dit type gietvloer bouwen we op uit meerdere lagen en heeft een zeer hoge belastbaarheid. Hierdoor is een epoxy gietvloer bijvoorbeeld zeer geschikt voor industriële bedrijfsruimtes, garages en werkplaatsen. Epoxy gietvloeren zijn namelijk bestand tegen zware belasting, chemische stoffen en vocht. Daarnaast heeft een epoxy gietvloer weinig onderhoud nodig, de vloer is gemakkelijk schoon te houden en gaat lang mee. Hierdoor is dit vloertype zowel een praktische als een hygiënische oplossing, die aansluit bij de gestelde eisen aan een bedrijfsvloer voor uw sector. Deze soort gietvloer is verkrijgbaar in meer dan 3.000 verschillende kleuren en krijgt als dat gewenst is een anti-slip afwerking.

Opvallende eigenschappen van polyurethaan gietvloeren

Binnen de categorie woonvloeren is de polyurethaan gietvloer een favoriet. Het materiaal waarvan dit type gietvloer gemaakt is, is licht elastisch en daardoor geschikt woonruimtes, zoals de living, werkkamer en slaapkamer. Polyurethaan gietvloeren voelen zacht aan de voeten en zijn comfortabel om op te lopen, dansen en spelen. Ook hebben ze een goede geluiddempende werking, waardoor u weinig loopgeluid zult horen. Daarnaast zijn deze soorten gietvloeren verkrijgbaar in ruim 3.000 verschillende kleuren en afwerkingen, zodat u de vloer geheel kunt afstemmen op de rest van uw interieur. Polyurethaan gietvloeren zijn bovendien zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Hierdoor geniet u tijdens de lange levensduur van de vloer van een comfortabele, stijlvolle en functionele leefvloer.

beton cire voor woning

Cementgebonden gietvloersoorten

Veel cementgebonden gietvloeren lijken op echte betonvloeren. Alleen bestaan klassieke betonvloeren volledig uit beton en zijn de cementgebonden gietvloeren een samenstelling van verschillende materialen, waaronder ook een klein deel kunsthars om voor wooncomfort te zorgen. Hoewel deze soort gietvloeren in verschillende kleuren te maken zijn, blijven de grijstinten ongekend populair. Waarschijnlijk omdat het toch het meeste op een klassieke betonnen vloer lijkt. Ons aanbod in cementgebonden gietvloeren bestaat uit:

  • Woonbeton
  • Microcement
  • Beton Cire
  • Design Betonvloeren

Woonbeton

Woonbeton lijkt qua eigenschappen sterk op de klassieke gietvloer van polyurethaan, maar dan is het een cementgebonden gietvloer. Het verschil zit in de laagdikte en het uiterlijk. Woonbeton is dikker en is een favoriet onder de liefhebbers van de betonlook. Woonbeton bestaat uit 90% cement en 10% polyurethaan.

Microcement

Microcement komt van origine uit Argentinië, maar is nu ook in Nederland erg populair. Een microcement vloer is totaal anders dan een klassieke gietvloer. Microcement vloeren hebben een robuust uiterlijk en krijgen een unieke tekening doordat we het met de hand aanbrengen. Microcement bestaat uit 80% cement en 20% polyurethaan.

Beton Cire

Betonstuc of Beton Cire is een bekend product in Franse badkamers. De naam is afgeleid van de manier van aanbrengen en betekent ‘gewreven beton’ in het Frans. Doordat we het artisanaal aanbrengen krijgt het een uniek levendig patroon. Het overigens niet alleen voor vloeren, maar ook voor wanden. Beton Cire bestaat uit 80% cement en 20% polyurethaan.

Design Betonvloeren

Ook onze Design Betonvloer is een cementgebonden vloer. Design Beton heeft alle voordelen van een klasieke gietvloer, maar het uiterlijk van echte betonvloer. Hierdoor heeft de vloer het robuuste van beton met de warmte van een gietvloer. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat dit type gietvloer uit 90% beton en 10% polyurethaan.

Grindvloeren: soorten gietvloeren met steentjes

De soorten gietvloeren die onder deze categorie vallen bestaan uit een combinatie van fijngemalen gesteente en een bindende kunsthars. De steentjes kunnen twee verschillende functies hebben: design toevoegen of voor een sterke vloer zorgen.

  • Steentapijt/Korreltapijt
  • Troffelvloer

Steentapijt, korreltapijt of de siergrindvloer

De soort grindvloer die we vaak in woonhuizen en kantoren terugzien staat bekend onder vele namen: korreltapijt, steentapijt, grindvloer en siergrindvloer zijn daarvan de bekendste. Bij deze soort gietvloer voegen we fijngemalen grind toe, kleine steentjes, om een mooie designvloer te maken. De grindvloer kleuren zijn zo gevarieerd doordat we de steentjes in verschillende kleuren verven en vervolgens meerdere kleuren kunnen mengen voor een unieke grindvloer.

Troffelvloer

De troffelvloer, ook bekend als de mortelvloer, is ook een echte industriële vloer. Net als de particuliere variant van de grindvloer bestaat de vloerafwerking van een troffelvloer uit grind gemengd met een kunsthars. Als we deze vloer in een veestal aanbrengen, dan gebruiken we een lichtflexibele kunsthars voor het comfort. Bij industriële toepassingen gebruiken we epoxy in het troffelvloer mengsel vanwege de slijtvaste eigenschappen.

Biobased gietvloeren

In deze categorie gietvloersoorten vallen de vloeren waarbij het gebruik van meer hernieuwbare grondstoffen en materialen van biologische oorsprong centraal staan. Met het oog op de toekomst zijn we constant op zoek naar duurzamere manieren om gietvloeren te maken. Belangrijke aandachtspunten zijn werken zonder verspilling van materiaal, terugdringen van CO2 uitstoot (voor, tijdens en na gietvloer aanleggen) en het gebruik van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

  • Blending Nature
  • BIO Lavasteen

Blending Nature

De Blending Nature heeft plantaardige oliën van de Wonderboom als basis, deze olie vormt een licht elastisch materiaal net zoals de PU Gietvloer Green Line. Door de jonge oliën van de Wonderboom te mengen met kwarts, krijgt de vloer een prachtig gemengde kleurnuance. De vermenging met kwarts geeft de gietvloer namelijk meer structuur, zichtbaar en voelbaar. Voor huizen waar vloerverwarming de hoofdverwarming is, is de Blending Nature een perfecte keuze. De vloer geeft de warmte van de vloerverwarming door en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

BIO Lavasteen gietvloer

Vergruisd lavasteenstaat is de hoofdgrondstof van BIO Lavasteen gietvloeren. Vloeren van dit gesteente staan bekend om hun hardheid en slijtvastheid. Dat maakt het ideale vloeren voor intensief gebruikte ruimtes. Tijdens en na het verwerken is BIO Lavasteen emissievrij, er komen dus geen schadelijke stoffen bij vrij. Deze duurzame vloeroptie combineert ook goed met vloerverwarming. Geef uw lavasteen gietvloer een uniek uiterlijk met één van de speciale kleuren.

Meer informatie over gietvloeren

Heeft u nog andere vragen over gietvloeren en gietvloertypes of twijfelt u tussen enkele soorten gietvloeren? Stel uw vragen aan onze specialisten. U kunt ze per e-mail of telefonisch bereiken. Wilt u liever langskomen in de showroom? Vraag dan eerst een vrijblijvende prijsberekening aan.

Offerte

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.