Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?
We kunnen u een kort antwoord geven: “Ja, een gietvloer is een geschikte vloer voor in de badkamer”. De vloer voldoet namelijk aan de belangrijkste eis: hij is waterafstotend. Dat maakt het een prettige vloer voor in een vochtige ruimte als een badkamer. Het vocht trekt niet in de vloer en de vloer zal daarom ook jarenlang meegaan.
Voordelen van een gietvloer in uw badkamer
Gebruiksvriendelijk design
Dankzij de vlakke afwerking hoeft u geen voegen meer periodiek te kitten. Daarnaast maakt u uw gietvloer gemakkelijk schoon met een vloerenwisser. We kunnen bij oplevering een douchegoot plaatsen in uw badkamer, zodat uw inloopdouche direct af. Maak uw badkamer af met beton ciré wanden en u creëert een werkelijke in-house spa.
Hygiënisch & schoon
Een gietvloer is volledig vlak en strak. Er zijn geen kiertjes waar viezigheid kan ophopen en er zijn ook geen voegen waar schimmel kan ontstaan. Dit maakt de vloer een erg hygiënische keuze voor de badkamer. De vloer trekt niet snel viezigheid aan en is makkelijk schoon te maken. Ook voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën is een gietvloer een uitstekende keuze.
Duurzame vloerverwarming
Voor optimaal comfort laat u vloerverwarming onder de gietvloer aanbrengen tot en met uw badkamer. Deze luxe optie onderscheidt een gietvloer van alle andere type vloeren, zoals pvc of hout. Wist u dat u jaarlijks zo’n 20% op uw gasrekening kunt besparen door te kiezen voor vloerverwarming in plaats van radiatoren?
Geschikt voor diverse badkamerstijlen
Naast het hygiënische voordeel is een gietvloer ook een fraaie vloer. Veel mensen kiezen voor de vloer om zijn mooie design look. En dat begrijpen we: de vloer is glad en strak. Hierdoor lijkt uw ruimte groter. Zeker in de badkamer is dit geen overbodige luxe. Vaak zijn badkamers klein en rommelig. Met een gietvloer badkamer creëert u een design wat luxe uitstraalt. Hiermee maakt u uw badkamer tot een fijn plekje waar u even lekker tot rust kunt komen. Een badkamer gietvloer is in erg veel kleuren verkrijgbaar en past daarom bij diverse badkamerstijlen. Of u nu bijvoorbeeld kiest voor een volledig witte badkamer of juist voor sfeer zorgt met diverse aardetinten.
Gietvloer in uw inloopdouche
De vloer is van zichzelf niet glad, maar vanwege de naadloze eigenschap kan de vloer in contact met water wel glad worden. Hier hebben we gelukkig diverse oplossingen voor bedacht, zoals een antisliplaag. Deze laag realiseren we door bijvoorbeeld graniet door de toplaag te mengen. Op deze manier heeft u altijd voldoende grip.
Wat is de beste vloer voor in de badkamer?
Er zijn verschillende soorten vloeren die bij uitstek samengaan met de luchtvochtigheid van een badkamer. Wanneer u een selectie heeft gemaakt van de mogelijke vloeren is het belangrijk om op zoek te gaan naar de voors en tegens per type vloer. We hebben dit voor u opgesomd voor de drie populairste badkamervloeren.
3 soorten badkamervloeren
Onze selectie bestaat uit de meest gekozen vloeren van nu. Per type vloer vertellen we u kort wat de voor- en nadelen zijn.
1. Tegels voor badkamer vloer
Tegels zijn een eeuwenoude uitvinding, die tot de dag van vandaag er prachtig uitzien in uw badkamer. Van kleine tegels tot grote tegels, beige tot blauw, vierkant tot rond: alles behoort tot de mogelijkheden. De trend van nu zijn voornamelijk grote vierkanten tegels in aardse kleuren. Het zorgt voor een zachte uitstraling die nooit uit de mode gaat.
Het nadeel aan tegels is dat ze breekbaar zijn. U moet er daarom te allen tijde voorzichtig mee omgaan. Breekt uw tegel, dan kunt u deze laten vervangen – mits de tegels nog leverbaar zijn. Daarnaast voelen tegels koud aan, dient u de voegen te onderhouden en komen er behoorlijke arbeidskosten bij de plaatsing kijken.
Bron: https://tyles.be/nl/looks/natuursteen
2. Pvc vloer voor badkamer
Een pvc vloer biedt een goede uitkomst wanneer uw voorkeur uitgaat naar de uitstraling van bijvoorbeeld een houten vloer, maar dan met waterbestendige eigenschappen. Ook hierbij is de keuze eindeloos: hout-, beton- of tegellook, van grote tot kleine tegels, in alle mogelijke vormen en kleuren.
Een genoemd nadeel van pvc is dat het niet écht is. Optisch kan een kwalitatieve pvc vloer er als echt uitzien, maar de ervaring is dat deze vloer jammer genoeg wel imitatie blijft. De kwaliteit van de pvc vloer is dan ook erg belangrijk voor het eindresultaat. U wilt tenslotte niet een houtlook vloer, waarbij iedere plank een exacte kopie van de ander is.
Bron: https://www.woninginrichting-aanhuis.nl/over-ons/veelgestelde-vragen/pvc-vloer-betonlook/
3. Gietvloer in uw badkamer
Tot slot is een gietvloer een uitermate goede keuze voor uw badkamer. U heeft de keuze uit een effen vloer of een betonlook, gecreëerd door een combinatie van twee tinten. Belangrijk voordeel is dat u een badkamervloer heeft die volledig naadloos is. Dit maakt uw badkamer onderhoudsarm en zeer gemakkelijk schoon te maken.
Een nadeel van een gietvloer is dat hij niet gemakkelijk te verwijderen is. Kiest u voor een gietvloer en wilt u in de toekomst uw badkamer renoveren, dan dient u de vloer professioneel te laten verwijderen.
Welk type gietvloer is het best voor in de badkamer?
De PU Gietvloer Green Line is met kop en schouders de beste keuze voor in uw sanitaire ruimtes. PU is licht flexibel, voelt zacht aan, is compleet vochtbestendig en perfect te combineren met vloerverwarming. Zoekt u een cementgebonden badkamervloer dan behoren de Beton Cire en Microcement tot uw keuze, bestaande uit 80% beton en 20% PU. Ook deze vloeren combineert u met vloerverwarming, alleen zijn zij minder geleidend dan onze PU gietvloer.
Oplopende korting
Een gietvloer is een zeer robuuste vloer, waar u jarenlang van geniet. De kwaliteit wordt bepaald door de (jarenlange) innovatie van de juiste samenstelling. Om deze reden loont het dan ook niet om enkel in uw badkamer een gietvloer aan te brengen. Hoe meer meters u afneemt, des te voordeliger uw prijs (bekijk onze gietvloer prijs pagina voor een prijsindicatie).
Benieuwd wat het kost om een gietvloer in uw woning te laten verwezenlijken? Vraag een vrijblijvende offerte bij ons op door op de oranje knop te klikken (rechtsboven). We proberen uw aanvraag binnen 24 uur in behandeling te nemen. U ontvangt de begroting in uw mailbox.