Efficiënt en vakkundig een nieuwe gietvloer laten aanleggen of uw oude vloer laten herstellen? Het klinkt als een heel karwei, een vloerrenovatie, maar met het stappenplan van Coatingvloer.nl is uw vloer in een handomdraai weer als nieuw.
Wat is vloerrenovatie?
Renoveren betekent het geheel of gedeeltelijk vernieuwen van iets bestaands. Het kan dus voorkomen dat we de bestaande vloer repareren, maar vloerrenovatie kan ook het vervangen van de huidige vloer zijn. Dit doen we om de meest uiteenlopende redenen, van veroudering van de vloer tot een aanpassing aan de ruimte waar de vloer ligt of het veranderen van de kleur van de vloer. Wat de motivatie voor renovatie ook is, in deze stappen is het zo geregeld.
- Inspectie van de huidige vloer
- Renovatiemethode vaststellen
- Voorbereiden ruimte en huidige vloer op renovatie
- Vloer renoveren
- Vloeronderhoud
Stap 1: Inspectie van de huidige vloer
In wat voor staat verkeert uw huidige vloer? Dat is belangrijk om te weten voor we een plan van aanpak voor de renovatie maken. We willen eerst weten hoeveel vloerherstel nodig is. Een gietvloer over hout of over tegels heen gieten is geen probleem wanneer de ondervloer vastligt. Wanneer de huidige vloer is zeer slechte staat verkeerd, bijvoorbeeld door houtrot of gebroken, losliggende tegels, dan moeten we mogelijk de ondervloer verwijderen voor we een gietvloer aanbrengen. Onze ervaren vakmensen voeren de inspectie uit en overleggen met u over de mogelijkheden.
Stap 2: Renovatiemethode vaststellen en gietvloer kiezen
Afhankelijk van uw huidige vloersituatie en het type vloer dat u nu heeft, passen we onze werkwijze aan. Bij Coatingvloer.nl bieden wij 4 renovatiemethodes aan:
- Verwijderen oude vloer en een nieuwe gietvloer plaatsen;
- Egaliseren oude vloer en een nieuwe gietvloer er overheen aanbrengen;
- Oude vloer egaliseren en een vloercoating aanbrengen;
- Bovenste laag van uw oude gietvloer verwijderen en een nieuwe beschermende vloercoating aanbrengen.
Zodra we weten op welke manier we uw vloer gaan renoveren is het zaak om te bekijken hoe de nieuwe vloer gebruikt en belast wordt. In woningen is de belasting anders dan in kantoren en in winkels is de belasting anders dan in garages. Hoe zwaarder de vloer belast wordt, hoe hoger de kras- en slijtvastheid moet zijn. Coatingvloer.nl heeft een brede collectie gietvloeren met diverse eigenschappen. Laat u adviseren door onze gietvoerspecialisten welke vloer het beste past bij uw wensen en situatie.
Stap 3: Ruimte en huidige vloer voorbereiden op vloerrenovatie
Voor we beginnen met vloerrenovatie moet de ruimte helemaal leeg zijn. Haal alle meubels uit de ruimte. Daarna brengen we bescherming aan voor muren, het keukenblok en andere vaste elementen zoals een openhaard. Daarnaast moet de ondergrond volledig egaal zijn voor we er een nieuwe gietvloer of vloercoating op gieten. Eventueel brengen we eerst een laag egaline aan om de ondergrond te egaliseren.
Stap 4: Vloer renoveren
Het voorbereidende werk zit erop en we gaan aan de slag met de nieuwe vloer of coating. Ook bij vloerrenovatie brengen we gietvloeren brengen we laag voor laag aan. Vanuit de randen werken we naar het midden toe. Afhankelijk van de kleur uw nieuwe gietvloer of vloercoating vragen we u aanwezig te zijn bij het gieten van de gekleurde laag. Bij een betonlook mixen we twee kleuren en tijdens het gieten hebben we invloed op het kleureffect. Wanneer u aanwezig bent tijdens het gieten, kunt u bijsturen totdat u tevreden bent over de betonlook.
Stap 5: Vloeronderhoud
Gietvloeren zijn extreem onderhoudsvriendelijke vloeren. Het egale oppervlak, vrij van poriën en voegen, laat zich makkelijk schoonmaken. Stofwissen of stofzuigen en eens in de week dweilen houdt de gietvloer vuil- en stofvrij. We raden het gebruik van een goede schoonloopmat en beschermende viltjes onder stoelpoten en andere meubels aan. Bekijk ook ons volledige advies over vloeronderhoud voor gietvloeren om nog langer van uw nieuwe gietvloer of vloercoating te kunnen genieten.