Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer garage: Installatie, Kosten en Voordelen

Een garage is vaak meer dan alleen een plek om je auto te parkeren; het is een multifunctionele ruimte waar je met zware materialen werkt en waar je verschillende klussen uitvoert. Daarom is het van essentieel belang dat de vloer aan specifieke eisen voldoet. Een epoxy gietvloer biedt hiervoor de perfecte oplossing.

Epoxy gietvloeren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intensief dagelijks gebruik. Ze zijn extreem duurzaam en kunnen zonder problemen zware apparatuur en voertuigen dragen. Dit maakt ze ideaal voor garages waar je vaak met gereedschap, materialen of zelfs meerdere auto’s werkt.

Functionaliteiten gietvloer in garage

  • Stootvast
  • Slagvast
  • Stofvrij
  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Chemisch belastbaar
  • Mechanisch belastbaar
  • In alle kleuren te leveren
  • Speciale afwerking op maat

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een vloeibare kunststof die bovenop een dragende ondergrond wordt aangebracht. Deze innovatieve vloeroplossing zorgt voor een sterke, duurzame afwerking die perfect is voor verschillende toepassingen, waaronder garages.

Deze eigenschappen maken het mogelijk om in een garage met zware materialen te werken zonder je zorgen te maken over slijtage of schade aan de vloer. Met een epoxy gietvloer ben je verzekerd van een stevige en betrouwbare ondergrond, ideaal voor alle klusactiviteiten die je in je garage wilt uitvoeren.

Onderhoudsvriendelijkheid van de epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is waterafstotend, en de epoxyhars zelf stoot chemische middelen af. Dit betekent dat gemorste vloeistoffen, zoals olie of schoonmaakmiddelen, eenvoudig kunnen worden opgeruimd zonder dat dit schadelijk is voor de vloer. Door deze eigenschappen vereist de gietvloer weinig onderhoud, wat het een praktische keuze maakt.
Met een levensduur van tientallen jaren is een epoxy gietvloer een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt. Niet alleen vanwege de duurzaamheid, maar ook door de lagere onderhoudskosten.

Kostenbesparing door lichtreflectie

Bovendien hebben epoxy gietvloeren reflectieve eigenschappen die de lichtverdeling in de garage verbeteren. Dit zorgt ervoor dat het beschikbare licht beter wordt verspreid, waardoor de ruimte helder en uitnodigend aanvoelt. Dankzij deze reflectie is er minder behoefte aan extra verlichting, wat weer bijdraagt aan lagere energiekosten. Dit maakt de epoxy gietvloer niet alleen functioneel, maar ook een slimme keuze voor een efficiënte en duurzame garage.

Naast de energiebesparingen door verbeterde lichtreflectie, draagt een epoxy gietvloer aanzienlijk bij aan kostenreductie op de lange termijn. Hoewel de initiële investering voor een gietvloer wellicht hoger is dan voor traditionele vloermaterialen, betaalt deze zich terug door de uitzonderlijke duurzaamheid en minimale onderhoudskosten. Epoxy gietvloeren zijn extreem slijtvast en bestand tegen zware belasting, chemicaliën en vlekken. Dit betekent dat er minder geld wordt uitgegeven aan reparaties, vervangingen en onderhoud op de lange termijn.

Gietvloer prijs per m2

Wat betreft de prijs van een gietvloer, deze varieert doorgaans tussen de €50 en €150 per vierkante meter, afhankelijk van factoren zoals:

  • De grootte van de ruimte: Grotere oppervlaktes kunnen vaak tegen een lagere prijs per vierkante meter worden geïnstalleerd.
  • De gewenste afwerking: Speciale kleuren, patronen of effecten kunnen de kosten verhogen.
  • Extra functionaliteiten: Antislipafwerkingen, extra beschermende lagen of decoratieve elementen kunnen invloed hebben op de totale prijs.

Hoewel dit in eerste instantie een hogere uitgave lijkt, moet men rekening houden met de totale eigendomskosten. Een goedkoper alternatief is een vloercoating. De lange levensduur van epoxy gietvloeren, gecombineerd met lage onderhouds- en energiekosten, maakt het een economisch verstandige investering.

Voordelen van een gietvloer in de garage

  1. Een gietvloer is uitstekend bestand tegen zware belasting, waardoor het de ideale keuze is voor garages waar je vaak met zware materialen en voertuigen werkt. De stevige constructie van de vloer zorgt ervoor dat deze niet alleen langdurig meegaat, maar ook bestand is tegen slijtage en schade.
  2. Ten tweede blijft de gietvloer schoon en veilig. Dankzij de naadloze afwerking en waterafstotende eigenschappen is het eenvoudig om vuil en vlekken te verwijderen. Dit draagt bij aan een schone werkomgeving, wat van cruciaal belang is voor zowel comfort als veiligheid.
  3. Een veilige werkomgeving kan bovendien betekenen dat er minder ongelukken gebeuren op de werkvloer. Dit is een belangrijk voordeel, vooral in een ruimte waar vaak met zware en soms gevaarlijke materialen wordt gewerkt. Een lagere kans op ongelukken leidt uiteindelijk tot minder absentiegevallen, wat weer ten goede komt aan de productiviteit en het welzijn van medewerkers.

Epoxy gietvloer in de garage in combinatie met zonnepanelen

Een epoxy gietvloer in de garage kan uitstekend worden gecombineerd met zonnepanelen voor een duurzame en energiezuinige oplossing. Dankzij de reflecterende eigenschappen van epoxy gietvloeren wordt het beschikbare licht in de garage beter verdeeld, wat betekent dat je minder kunstmatige verlichting nodig hebt. Hierdoor kun je optimaal profiteren van de energie die zonnepanelen opwekken.

Daarnaast draagt een epoxy gietvloer bij aan lagere onderhoudskosten en een lange levensduur, wat perfect aansluit bij de duurzame voordelen van zonnepanelen. Door beide oplossingen te combineren, creëer je een garage die niet alleen functioneel is, maar ook een stap vooruit zet in energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Bij Coatingvloer.nl vind je alle informatie over het Epoxy gietvloeren in je garage

Een gietvloer in combinatie met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt door energie uit de zonnepanelen te onttrekken en deze om te zetten in een bruikbare temperatuur. Deze opgewekte warmte wordt vervolgens getransporteerd naar het verwarmingssysteem, dat de warmte effectief verspreidt in de gewenste ruimte, zoals de garage. Op deze manier kun je met behulp van de energie van de zonnepanelen je garage op een duurzame en efficiënte manier verwarmen, zonder afhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen.

Gebruik LED-verlichting voor de beste lichtinval

LED-verlichting in combinatie met een epoxy gietvloer is een uitstekende keuze voor een duurzame en energiezuinige woning. LED-verlichting is niet alleen een energiezuinige lichtbron die lang meegaat, maar het stelt je ook in staat om precies de juiste kleurtemperaturen te bepalen voor elke ruimte. Wanneer je LED-verlichting combineert met zonnepanelen, profiteer je van lage energiekosten, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een efficiënte en stijlvolle verlichting op je epoxy gietvloer.

Airco met gietvloer in garage

Een airco draagt bij aan een betere temperatuurregeling, en in combinatie met een epoxy gietvloer kan dit optimaal benut worden. De epoxy gietvloer heeft het vermogen om koele lucht vast te houden en gelijkmatig te verspreiden door de ruimte. Bovendien heeft een gietvloer geen naden of voegen, wat resulteert in minder warmteverlies. Dit alles draagt bij aan een comfortabeler en energie-efficiënter binnenklimaat, zowel bij verwarming als koeling.

Gietvloer installatie

De installatie van een epoxy gietvloer vindt plaats in vijf verschillende stappen:

Stap 1: Voorbereiden van de ondergrond
We beginnen met een inspectie om te zorgen dat de ondergrond schoon, droog, vlak en vetvrij is. Als dit niet het geval is, behandelen we de vloer voor met technieken zoals schuren of repareren met epoxy mortel.

Stap 2: Primer aanbrengen
Na de voorbereiding brengen we een primer aan om een goede hechting tussen de ondergrond en de epoxy vloer te garanderen. De keuze voor de primer hangt af van het type ondergrond, zoals beton of zandcement.

Stap 3: Optionele schraplaag
Indien nodig kan er een schraplaag worden aangebracht om de vloer te egaliseren en te versterken. Na een droogtijd van ongeveer 18 uur schuren we eventuele oneffenheden weg.

Stap 4: Epoxy Gietvloer aanbrengen
Vervolgens gieten we de Epoxy Gietvloer A300 en verspreiden deze gelijkmatig. Dit is de laag die het uiterlijk van de vloer bepaalt. Er is de mogelijkheid om kleurvlokken toe te voegen voor een extra effect.

Stap 5: Optionele toplaag
Als laatste optie kan er een toplaag worden aangebracht voor een mooie afwerking en extra bescherming tegen beschadiging.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.